Poika oli lupautunut menemään tytölle viikonloppuna, kun tytön perhe ei ollut kotona. He olisivat kahdestaan… Täysin kahdestaan.

Poika ei ollut pystynyt torjumaan tytön kutsua, mutta pelkäsi tekevänsä jotain väärin, koska rakasti tyttöä. Hän pelkäsi pilaavansa heidän ystävyytensä. Hän pelkäsi, että tyttö jättäisi hänet, niin kuin kaikki muutkin tähän asti. Ehkä tyttö oli erilainen?

Poika avasi oven ja lähti kävelemään tyttöä vastaan tehdasalueelle. Poika valmistautui peittämään tunteensa ja ajatuksensa tytöltä. Poika jatkoi matkaa kädet taskuissaan epävarmaan päämäärään.

…..

Tyttö odotti poikaa tehdasalueen vieressä. Tytön ajatukset leijuivat hänen mielessään. Hän yritti koota niistä yhtenäisen ketjun, mutta epäonnistui.

Hän oli alkanut kuvittelemaan itsensä ja pojan erilailla. Hän oli tajunnut rakastavansa poikaa. Ei, hän ei saanut. Hän puri huultaan ja koitti saada tunteensa kuriin. Hän oli päättänyt puhua pojan kanssa asiat selviksi, jos uskalsi.

Hän ei saanut rakastaa poikaa, hän ei vain saanut. Sitten, kun rakkaus loppuisi, tulisi ero ja heidän ystävyytensä olisi poissa, palasina. Sitä olisi vaikea koota uudestaan. Hän halusi pitää pojasta kiinni, kiinni ikuisesti.

Tyttö näki pojan tulevan ylämäen alussa. Tyttö meni tätä vastaan.

"Moi", tyttö sanoi ja yritti hallita tunteitaan.
"Moi", poika vastasi.
"Ajattelin, että voitas kulkea tehtaiden kautta?" tyttö ehdotti.
"Okei."

He kävelivät tehdasalueelle.

"Jäädäänkö istumaan tähän?" tyttö kysyi tarkoittaen tupakkakoppia. "Haluisin kertoa sulle jotain…"

Poika nyökkäsi ja istui tupakkakopin penkille tytön jälkeen.

"En tiedä miten kertoisin tämän sulle…" tyttö aloitti. Poika käänsi katseensa tyttöön ja hänen katseensa kohtasi tytön katseen. Tyttö tunsi voimakkaan tunteen ja hänen ajatuksensa murtuivat sekavaksi palapeliksi, jonka palat olivat sekaisin tyhjällä alustalla.  Hän ymmärsi, että poika oli hänelle kuin huume.

"En haluu menettää suo. En halua erota susta… Ikinä. En halua rakastaa suo, koska eron jälkeen meidän ystävyyttä ei sais enää kokoon… Mutta…" Tyttö alkoi itkeä. Poika käänsi hänen kasvonsa itseensä päin.

Poika katsoi tytön itkeviin silmiin. Pojan rohkeus petti. Hän painoi huulensa tytön huulille ja suuteli tätä. Tuntui, kuin maa heidän allaan olisi kadonnut. Tuntui kuin aika, jota he elivät, ei loppuisi milloinkaan.